Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Hospital Plató celebra la XV Jornada de Salut al Carrer sobre “Prevenció del melanoma”

Hospital Plató celebra la XV Jornada de Salut al Carrer sobre “Prevenció del melanoma”

Us esperem a Plaça Molina el pròxim 9 de juny!

Author: Laia/dilluns, 6 de juny de 2016/Categories: Actualitat, Events, Notícies

Rate this article:
No rating

Amb la finalitat d’apropar la salut al barri, Hospital Plató instal·larà una carpa a la Plaça Molina en horari de 10.00h a 18.00h, en la que diferents professionals de l’Hospital donaran a conèixer els efectes nocius de l’exposició excessiva a les radiacions ultraviolades. L’objectiu és conscienciar als veïns i veïnes de Sarrià – Sant Gervasi de la importància de tenir uns hàbits saludables, seguint tres senzilles mesures de prevenció del melanoma: l’exposició al sol de forma responsable i utilitzant sempre foto protecció; vigilar la nostra pell coneixent i revisant les nostres pigues; consultar de forma regular al nostre dermatòleg/a.

 

A la Plaça Molina, a més d’informar a la població sobre mesures de Prevenció del melanoma, es revisaran pigues per part d’especialistes en Dermatologia d’Hospital Plató i s’ensenyarà als veïns i veïnes a fer un ràpid autoexamen de forma regular, perquè cap piga quedi sense revisar.

 

Les Jornades de Salut al Carrer van néixer l’any 2012, en el context de l’educació per a la salut, amb l’objectiu d’apropar-se al ciutadà a peu de carrer per conscienciar-lo de la importància de tenir un estil de vida saludable, amb la finalitat d’incidir en la prevenció de malalties i la promoció d’hàbits saludables.

 

Com en anteriors Jornades de Salut al Carrer, Hospital Plató comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament del districte de Sarrià – Sant Gervasi per tal de dur a terme aquesta iniciativa.

 

En aquesta quinzena Jornada de Salut al Carrer també s’informarà del Projecte d’Acció Comunitària RADARS promogut per l’Ajuntament de Barcelona, al que Hospital Plató dóna suport i participa de forma activa. El Projecte RADARS va néixer amb l'objectiu d'ajudar i facilitar que les persones grans que viuen o se senten soles, puguin continuar a la seva llar amb la complicitat del seu entorn, tot garantint el seu benestar social. És una xarxa de prevenció en la qual hi participen veïns, veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis vinculats als barris.

 

Podeu visualitzar un vídeo resum del desenvolupament d’una Jornada de Salut al Carrer a través del següent link: www.youtube.com/watch?v=pAVp8AjR7Go

(Plaça Artòs, 6 de novembre de 2014) 


Hospital Plató, Educació i Salut

Hospital Plató impulsa, des de 2002 i en el context de la Responsabilitat Social, la realització d’actuacions destinades a oferir coneixements que permetin l’adopció d’un estil de vida saludable per la població, a fi i efecte d’incidir en la prevenció de malalties.

 

En l’àmbit hospitalari, els professionals de l’Hospital fomenten diàriament l’educació sanitària dels pacients, els seus familiars i/o cuidadors amb l’objectiu de desenvolupar la seva capacitat d’auto cura, ampliar els seus coneixements i facilitar les pautes per millorar el seu estil de vida.

 

Com a hospital de referència a Barcelona, Hospital Plató és conscient de la seva responsabilitat envers els ciutadans, i és per aquesta raó que porta a terme diferents iniciatives amb les quals pretén sensibilitzar a la població i facilitar coneixements i eines que permetin als ciutadans gestionar el seu procés de salut.

 

Les Jornades de Salut al Carrer, nascudes l’any 2012, consisteixen a desplaçar, de forma voluntària i durant un dia, a un equip multidisciplinari de professionals que, instal·lats en una carpa ubicada en una de les places del Districte de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona, aborden temes d’interès sanitari amb la finalitat de promocionar la salut, prevenir la malaltia i traslladar a la població la importància de l’educació sanitària. Les Jornades es basen en: (1) captar l’atenció del ciutadà; (2) entrevistar, descriure i detectar els principals factors de risc per part de l’equip d’infermeria; i (3) informar sobre la malaltia tractada, visitar i realitzar proves diagnòstiques per part de l’equip mèdic especialista de forma gratuïta (en cas que sigui necessari i es detecti certa patologia, es deriva al ciutadà al seu CAP de referència).

Number of views (1512)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa