Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Hospital Plató celebra la Jornada Contra la Violència Masclista 2016

Hospital Plató celebra la Jornada Contra la Violència Masclista 2016

Author: Laia/dimecres, 23 de novembre de 2016/Categories: Actualitat, Events

Rate this article:
No rating

Des de principi d’any s’han denunciat 9,600 casos de violència sexista a Catalunya i el percentatge de denúncies falses se situa al voltant del 0,01%. Així doncs, és evident que és necessari un canvi de mentalitat a la nostra societat i des de l’Hospital Plató, i a través de la Comissió d’Igualtat i Diversitat es vol contribuir a promoure aquest canvi en l’entorn directe del centre sanitari.

La Jornada celebrada avui, 23 de novembre, en commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones ha permès reflexionar a la cinquantena de persones assistents sobre la violència i la vellesa femenina al cinema.

La Mireia S. Albrich, de l’Associació Trama Serveis Culturals, ha ofert a les persones assistents, tant persones internes com externes a l’hospital (pacients, familiars, professionals d’altres organitzacions), una activitat cultural en què s’ha posat en relleu com el cinema ha tendit i tendeix a ignorar les dones grans, relegant-les a papers menors i, moltes vegades, amb una forta càrrega negativa. A partir de talls de pel·lícules com Tomates verdes fritos, Antonia o Las uvas de la ira, s’han analitzat personatges de dones grans que dignifiquen la vellesa i enriqueixen les lectures de la feminitat, tot evidenciant el doble raser pel qual, molts sovint, es mesura a les dones. Ha sigut una activitat dinàmica en què ha quedat palesa la necessitat de combinar bellesa i vellesa, de replantejar el ritme i model de les ciutats per aprendre a socialitzar amb diferents generacions i ser receptius a aquest contacte generacional, d’urbanitzar amb perspectiva de gènere i edat, i de no invisibilitzar a la dona gran.

Number of views (1010)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa