Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Hospital Plató participa en la Jornada Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de La Unió Catalana d’Hospitals

Hospital Plató participa en la Jornada Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de La Unió Catalana d’Hospitals

La RSC, una eina estratègica de millora al servei dels objectius estratègics i reputacionals

Author: Laia/dilluns, 23 de gener de 2017/Categories: Events, Notícies

Rate this article:
1.0

La Jornada, celebrada dijous 19 de gener a la sala d’actes de La Unió, s’ha centrat en la responsabilitat social entesa com una eina estratègica, destacant la importància que aquesta té pel ciutadà, sobre qui repercuteixen les polítiques que es defineixen en RSC.

 

Amb la finalitat de veure com altres sectors aborden la responsabilitat social a les seves empreses, la Jornada ha començat amb les conferències del Sr. Josep Maria Lloreda, president de KH7 Lloreda, i el Sr. Manel Giraldo, director de desenvolupament sostenible d’Aigües de Barcelona. El president de KH7 Lloreda ha destacat que sentir-se part de l’organització és fonamental així com trobar un equilibri entre professionals i ciutadans, arribant a l’ànima de les persones per posicionar-nos i valorant els èxits professionals per sobre de l’antiguitat . Per la seva banda, el Sr. Manel Giraldo ha parlat de l’economia circular, en la que el residu torna a ser matèria primera per a tu o per a tercers. Ha finalitzat la seva intervenció destacant que els recursos són escassos i és necessari treballar de forma col·laborativa cap al desenvolupament responsable de la societat.

 

La següent presentació, a càrrec del Sr. Josep Maria Canyelles, expert en RSC i soci de Vector5, ha mostrat la Fitxa de Bones Pràctiques i del Model de Progrés per a les entitats associades a La Unió, identificant pautes de progrés en la gestió de la responsabilitat social.

 

Un cop finalitzades les conferències s’han presentat quatre experiències reals d’entitats associades. La primera, a càrrec de la Sra. Roser Fernández, gerent de la Fundació Institut Guttmann, ha sigut sobre codificació ètica, amb la finalitat d’incloure a les polítiques de gestió de l’organització la responsabilitat social i corporativa i l’ètica. La Sra. Fernández ha apel·lat al compromís col·lectiu a través de la participació i implicació dels professionals, indicant que “el currículum és tan important com la implicació amb els valors de l’organització”.

 

La segona experiència ha sigut la presentada pel director general de l’Hospital Plató, el Dr. Jordi Pujol, que ha parlat de la implicació dels professionals de Plató, assegurant que “si aconseguim implicar als nostres professionals, els resultats milloraran”. S’han presentat accions concretes per millorar la implicació, motivació i participació dels professionals, com les Jornades de Salut al Carrer, les Jornades Estratègiques o l’acte de benvinguda a les noves incorporacions, experiències lligades a la missió, visió i valors de l’organització i que passen per la voluntat de sortir al carrer, sortir “del castell”, en paraules del Dr. Pujol, “perquè els professionals tinguem en compte el nostre entorn i comunitat més propera, amb la finalitat de ser més receptius i sumar-nos al teixit social”.

 

La tercera presentació, a càrrec del Dr. Manel Jovells, director general d’Althaia, s’ha centrat en la transparència i en la importància de tenir una actitud proactiva que reflecteixi els valors i principis de les persones. Un exemple d’aquesta actitud proactiva és el programa “Althaia Escolta”, pel que s’identifica a pacients sentinelles que vulguin explicar la seva experiència a l’hospital.

 

La darrera presentació, a càrrec del Dr. Jaume Duran, director de la Fundació Sanitària Mollet, ha sigut sobre la responsabilitat sostenible i la necessitat d’incorporar a l’ADN de l’organització la filosofia per gestionar la responsabilitat social, posant com a exemple de la seva experiència la creació d’un consell de participació ciutadana.

 

Number of views (922)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2020 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa