Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Sessió Clínica sobre el lideratge d’infermeria en la gestió de casos – present i futur

Sessió Clínica sobre el lideratge d’infermeria en la gestió de casos – present i futur

El passat 26 de gener es va celebrar a l’hospital la Sessió Clínica “Lideratge infermer en la Gestió de Casos a Hospital Plató. Què fem i què volem fer?”, a càrrec de la Sra. Teresa Puig i Vilamala, infermera gestora de casos de l’hospital.

Author: Laia/dilluns, 13 de febrer de 2017/Categories: Notícies

Rate this article:
No rating

La Sra. Puig va iniciar la sessió clínica exposant la situació actual i futura de l’envelliment progressiu de la població, posant especial èmfasi en les conseqüències que se’n deriven: major grau de dependència dels pacients, pacients amb major complexitat i patologies associades, pacients crònics complexos i pacients amb malalties cròniques avançades. Com bé va resumir la Sra. Puig, “pacients d’edat més elevada, són més vulnerables i més dependents, el que comporta per a l’hospital pacients amb més complexitat i amb més patologies associades”. Aquesta situació evidencia la necessitat de definir nous models d’atenció dirigits al pacient crònic, i es posa de relleu la figura de la gestió de casos, amb la finalitat de millorar la capacitat funcional, la càrrega de la persona cuidadora i la satisfacció de l’usuari. Així, la gestió de casos és “el procés de col·laboració per mitjà del qual es valora, planifica, aplica, coordina, monitoritza i avaluen les accions i serveis necessaris per satisfer les necessitats de salut d’una persona, articulant la comunicació i els recursos disponibles per promoure uns resultats de qualitat i costos efectius”, segons la Case Management Society of America.

Un cop analitzada la situació actual, la ponent va explicar què es fa des de l’hospital en quant a la gestió de casos, posant especial èmfasi en la participació activa que ha tingut Plató en la creació i definició de diferents projectes i rutes assistencials com la ruta assistencial de la complexitat, el projecte de reordenació de l’atenció al Pacient Crònic Complex (PCC) de Sarrià – Sant Gervasi, la ruta assistencial del PCC i amb Malaltia Crònica Avançada (MACA) de l’Àrea Integral de Salut de la Barcelona Esquerra, i la formació i posada en funcionament de l’aplicació informàtica sobre el Protocol de Preparació a l’Alta (PREALT).

Finalment, es van plantejar reptes de futur en la gestió de casos i es va valorar la importància de mantenir un flux d’informació constant amb la primària, principal objectiu per 2017 de la Infermeria Gestora de Casos de l’Hospital Plató. 

Number of views (1286)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa