Català / Castellano / Pacient Internacional    
  Notícies
El peu diabètic, una problemàtica emergent | IX Jornada d’Atenció Compartida en Cirurgia Vascular

El peu diabètic, una problemàtica emergent | IX Jornada d’Atenció Compartida en Cirurgia Vascular

Més de 100 assistents van participar el passat divendres 24 de febrer en la IX Jornada d’Atenció Compartida en Cirurgia Vascular centrada en “El peu diabètic, una problemàtica emergent”, celebrada al centre cívic Vil·la Florida i organitzada per l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra (AIS-BE) i l’Hospital Plató.

Author: Laia/dimarts, 7 de març de 2017/Categories: Notícies

Rate this article:
No rating

Anualment el grup de treball de cirurgia vascular de l’AIS-BE*, en el que hi estan representats els hospitals de la zona: Hospital Clínic, Hospital Plató i Hospital Sagrat Cor, convoca una jornada amb temes d’interès general, especialment orientada a professionals sanitaris d’atenció primària, amb la finalitat d’actualitzar coneixements i crear sinergies entre els CAPs de l’àrea i els hospitals que hi donen suport.

Per aquesta novena Jornada d’Atenció Compartida en Cirurgia Vascular el tema consensuat pel grup de treball va ser la problemàtica emergent del peu diabètic, coincidint, de forma paral·lela, amb la redacció d’un protocol d’actuació del peu diabètic que pugui ser comú pel Servei Català de la Salut. Es tracta d’una qüestió complexa que requereix un tractament multidisciplinari i aquest va ser l’enfocament que es va donar en aquesta nova edició de la Jornada en Cirurgia Vascular.

La Jornada es va organitzar al voltant de quatre taules rodones que donaven resposta a: “Per què el peu diabètic és un peu de risc?”, “la importància de les mesures de prevenció del peu diabètic”, “el tractament del peu diabètic” i “cures del peu diabètic”, i va finalitzar amb l’estudi de tres casos clínics concrets. Les taules van comptar amb les ponències de professionals sanitaris dels hospitals Sagrat Cor, Clínic i Plató, la Clínica Sagrada Família, el CAP Casanova, el CAP Les Corts, el CAP Sarrià i el CAP Les Hortes.

Durant la cloenda de l’acte, el Dr. Xavier Cabot Duran, cap del servei de Cirurgia Vascular de l’Hospital Plató, va destacar l’alt nivell de les presentacions fetes i la complexitat de la temàtica, que necessita un abordatge multidisciplinari per donar resposta als pacients amb peu diabètic. També va realçar la proactivitat de ponents i assistents, que van generar interessants debats per cada una de les taules, fet que evidencia la necessitat de compartir jornades d’aquest tipus per posar en comú coneixements i actuacions.

 

* Què és l’AIS BE? En una ciutat com Barcelona, a causa de la diversitat de proveïdors i entitats que presten serveis a la població i a efectes de millorar la coordinació i el seguiment dels pacients un cop han entrat en el sistema sanitari públic sorgeixen les Àrees Integrals de Salut (AIS). Les AIS són un projecte del Consorci Sanitari de Barcelona amb els proveïdors sanitaris del territori i els seus professionals, amb l’objectiu principal de millorar l’assistència sanitària a Barcelona Ciutat. Atenent la distribució dels fluxos naturals i el comportament dels ciutadans de la ciutat es varen definir 4 Àrees Integrals de Salut: Barcelona Nord, Barcelona Esquerra, Barcelona Dreta i Barcelona Litoral. La missió de les AIS és oferir una atenció integral de salut, en un marc territorial, adreçat a la població mitjançant la coordinació efectiva de les entitats dels serveis de salut i els seus professionals.

L’Hospital Plató s’integra al projecte de Barcelona Esquerra, la missió del qual és oferir una atenció integral de salut, en el marc territorial de Barcelona Esquerra, adreçada a la població a través de la coordinació efectiva de les entitats dels serveis de salut i dels seus professionals.

Number of views (478)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2017 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa