Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Diari del viatge de voluntariat per la campanya Una nova mirada pel Senegal

Diari del viatge de voluntariat per la campanya Una nova mirada pel Senegal

El passat dissabte 22 d’abril set professionals voluntàries de l’Hospital Plató van iniciar un nou viatge de voluntariat emmarcat en el Projecte Ajuda al Senegal. Cada una de les voluntàries va portar 20 kg de material per repartir a l’Hospital de Rufisque.

Author: Laia/dilluns, 24 d’abril de 2017/Categories: Actualitat

Rate this article:
5.0

La finalitat d’aquest viatge és col·laborar amb el servei d’oftalmologia de l’Hospital Youssou Mbargane Diop i repartir les 2,375 ulleres recollides en la campanya Una nova mirada pel Senegal.

Les persones voluntàries, el Dr. Jordi Altés (Director Mèdic), el Dr. Joan Pujol (Cap d’Oftalmologia), el Sr. Albert Campo (optometrista), la Sra. Anna Montolio (optometrista), la Sra. Isabel Lorca (infermera), la Sra. Anna Jover (directora de Gestió Social i Corporativa) i el Dr. Jordi Pujol (director general) col·laboraran amb el servei d’oftalmologia, el servei d’urgències i la direcció mèdica de l’hospital senegalès. També s’aprofitarà el viatge per veure l’evolució de les obres de la maternitat, finançades amb els diners recollits per la venda dels calendaris 2017.

 

DIA 1 | Cooperació internacional 

Els nostres voluntaris arriben a Senegal amb tot el material facturat. 

 

DIA 2 | Cooperació internacional 

Durant el primer dia a les instal·lacions de l’Hospital Youssou Mbargane Diop, els voluntaris del servei d’oftalmologia han començat a visitar a pacients i a repartir les ulleres graduades entre les persones que les necessitaven. El Dr. Jordi Altés ha col·laborat amb els facultatius d’Urgències visitant a pacients greus. 

 

DIA 3 | Cooperació internacional

Els voluntaris han seguit visitant a pacients oftalmològics i repartint les ulleres graduades recollides que més s'ajusten entre les persones que les necessiten. També s'ha aprofitat l'estada a l'Hospital Youssou Mbargane Diop per visitar les obres que s'estan portant a terme a les instal·lacions del servei de ginecologia i obstetrícia del centre, finançades amb la venda del calendari solidari 2017 que Plató ha editat.

 

DIA 4 | Cooperació internacional

Les persones voluntàries del servei d'oftalmologia de Plató, junt amb el director mèdic i infermeria de l'hospital, segueixen visitant a ciutadans i ciutadanes de la població de Rufisque, que fan cua per poder dur a terme la revisió ocular. Es reparteixen les ulleres graduades recollides en el marc de la campanya Una nova mirada pelSenegal entre les persones que les necessiten. De nou, agraïm a totes les persones que han donat les seves ulleres, així com a les entitats que han col·laborat en aquesta recollida que ha permès portar al Senegal més de 2,300 ulleres!

La direcció de Plató ha fet entrega als professionals mèdics de l'hospital senegalès de 3 ecògrafs, amb l'objectiu de dotar al centre d'instruments assistencials que permetin detectar i diagnosticar possibles malalties i anomalies.

 

DIES 5 i 6 | Cooperació internacional

El servei d'oftalmologia segueix visitant a pacients i repartint les ulleres entre la població. La campanya resulta ser un èxit i la ràdio i la televisió de Rufisque entrevisten als nostres voluntaris amb la finalitat de donar a conèixer la tasca que Plató està portant a terme a l'Hospital Youssou Mbargane Diop.

La direcció de Plató s'ha reunit amb l'alcalde de Rufisque, qui ha agraït el Projecte que l'hospital desenvolupa a la població de Rufisque des del 2010.

 

DIA 7 | Cooperació internacional

Els nostres voluntaris inicien el viatge de tornada a Barcelona. Durant la seva estada han visitat a més de 200 pacients i han repartit més de 600 ulleres. La resta d'ulleres recollides se les quedarà el servei d'oftalmologia de l'Hospital senegalès amb la finalitat de seguir repartint les ulleres graduades i donar continuïtat a la campanya Una nova mirada pel Senegal.

Number of views (6024)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa