Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans

5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans

Author: Laia/divendres, 5 de maig de 2017/Categories: Actualitat

Rate this article:
5.0

En el Dia Mundial de la Higiene de Mans ens sumem a la campanya impulsada per l’Organització Mundial de la Salut per aquest any, sota l’eslògan “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans”. L’objectiu és prioritzar la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i així protegir als pacients de les infeccions resistents.

Des de l’hospital i a través de la Unitat de Seguretat al Pacient s’han organitzat diferents activitats al llarg del dia amb la finalitat de conscienciar a les persones professionals i estimular la participació, el compromís i l’apoderament de pacients i familiars. A l’entrada de l’hospital professionals sanitaris han ofert informació sobre la importància del rentat de mans a altres professionals, a pacients i a familiars. Se’ls ha entregat documentació sobre com rentar-nos les mans i en quins moments és important, així com mostres de sterillium, una solució per a la desinfecció ràpida i eficaç pel rentat de mans. També s’ha implicat a la direcció de Plató en la jornada amb l’objectiu de transmetre la importància del rentat de mans a la resta de persones. A més de fer fotografies a professionals involucrats amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans, s’ha iniciat un concurs de vídeos sobre el rentat de mans, perquè professionals sanitaris comparteixin a través de la intranet i les xarxes socials de l’hospital els seus vídeos rentant-se les mans de forma correcta.

N’hi ha prou amb 5 moments per canviar el món! Rentant-nos les mans evitem la propagació dels microbis resistents als antibiòtics.

Per més informació podeu consultar les webs de la Generalitat i de l'OMS:

http://seguretatdelspacients.gencat.cat/ca/detalls/article/higiene_de_mans

http://www.who.int/gpsc/5may/es/

Number of views (10600)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa