Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria 2017

12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria 2017

En el dia internacional de la infermeria i sota el lema “El llarg camí de la professionalització de la infermeria” des de l’Hospital Plató es vol crear consciència i donar importància a les responsabilitats d’aquesta professió. Les persones que treballen diàriament amb el col·lectiu d’infermeria reconeixen i agraeixen el treball d’infermeria, la seva professionalitat i el seu esforç diari en el seu dia.

Author: Laia/divendres, 12 de maig de 2017/Categories: Actualitat

Rate this article:
5.0

El llarg camí de la professionalització de la infermeria

La infermeria es va iniciar com una professió al segle XIX gràcies a Florence Nightingale. Aquest model inicial oferia una visió paternalista del malalt i la infermeria depenia del col·lectiu facultatiu. Ja en el segle XX, a principis dels anys cinquanta, van aparèixer les primeres infermeres teòriques amb referents humanistes.

 

L’any 1915 a Espanya es va aprovar el primer títol d'infermeria, i posteriorment al 1953 es va confeccionar el programa d'estudis d’"Ayudantes técnicos sanitarios" (ATS).

 

L’any 1978 els estudis d'infermeria es van començar a impartir a la universitat en un àmbit d'educació superior, iniciant-se a partir d'aquest moment un recorregut de recerca d'identitat de la professió. El 1984, amb la titulació de Diplomatura, la infermeria adopta un nou Pla d'Estudis en el que es defineix el rol propi i el rol de col·laboració. El 2007 s'aprova el Grau en Infermeria, s'eliminen les barreres pel progrés acadèmic de la infermeria i neix l'oportunitat de presentar Tesis Doctorals Infermeres. La investigació en cures marca un nou repte a la professió infermera.

 

I el 2017 i des del model d’infermeria de l’Hospital Plató, que compta amb el suport de la Direcció que entén la infermeria com l’ADN de Plató, cal seguir treballant per un model d'atenció que prioritzi l'excel·lència de les cures infermeres de les persones amb problemes de salut, ubicant a la persona malalta al centre del model assistencial. Una infermeria autònoma i amb responsabilitats pròpies.

Number of views (11718)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa