Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Premi a la Innovació Científica Dr. Lluís Aliaga Font

Premi a la Innovació Científica Dr. Lluís Aliaga Font

Author: Laia/dimarts, 16 de maig de 2017/Categories: Actualitat

Rate this article:
5.0

El passat 6 de maig, en el marc del XII Pain Forum celebrat a Menorca, l’estudi multicèntric “Rellevància de l'envelliment en el tractament del dolor irruptiu amb les pastilles sublinguals de Fentanyl”, liderat pel Dr. Jordi Guitart, cap del servei de patologia del dolor de l’Hospital Plató, va ser guardonat amb el Premi a la Innovació Científica Dr. Lluís Aliaga Font.

 

El Dr. Jordi Guitart i el Dr. Jordi Folch, adjunt del servei de patologia del dolor de Plató, van rebre el Premi a la Innovació Científica Dr. Lluís Aliaga Font per l’estudi multicèntric: “Rellevància de l'envelliment en el tractament del dolor irruptiu amb les pastilles sublinguals de Fentanyl”. L’estudi es va dur a terme amb la col·laboració dels serveis de patologia del dolor i anestèsia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’Hospital Universitari Sagrat Cor, l’Hospital Comarcal d’Inca, Pius Hospital de Valls, l’Hospital General de l’Hospitalet, l’Hospital Residència Sant Camil, l’Hospital Mateu Orfila i la Fundació Hospital Sant Bernabé.

 

El Premi es va entregar en el congrés XII Pain Forum, que va comptar amb més de 1,000 assistents i es van desenvolupar 32 activitats durant els 4 dies del mateix. Es tracta de la segona edició del Premi a la Innovació Científica Dr. Lluís Aliaga Font, que té per objectiu premiar a persones i publicacions rellevants en l’àmbit de la investigació en el dolor.

 

L’objectiu de l’estudi premiat era avaluar l'eficàcia i la seguretat dels comprimits de desintegració oral de Fentanyl sublingual pel tractament del dolor irruptiu, en termes d'alleujament de la intensitat del dolor, els esdeveniments adversos i la satisfacció del pacient, examinant el perfil clínic i epidemiològic d’aquests pacients en un entorn clínic. Els resultats aconseguits amb l’estudi mostren que les pastilles sublinguals Fentanyl proporcionen un alleujament ràpid i consistent del tractament del dolor irruptiu, tant en pacients amb càncer com amb pacients sense càncer. En conclusió, es considera un tractament ben tolerat i ben acceptat pels pacients en la pràctica clínica habitual.

Number of views (10795)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2020 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa