Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Més de 100 ciutadans i ciutadanes van revisar les seves pigues a Plaça Molina en la darrera Jornada de Salut al Carrer de l’Hospital Plató

Més de 100 ciutadans i ciutadanes van revisar les seves pigues a Plaça Molina en la darrera Jornada de Salut al Carrer de l’Hospital Plató

El passat dijous 25 de maig l’Hospital Plató va celebrar la seva divuitena Jornada de Salut al Carrer, aquest cop centrada en la prevenció del melanoma. Més de 100 persones van ser visitades a peu de carrer, amb l’objectiu de sensibilitzar-les en la prevenció del melanoma.

Author: Laia/dilluns, 29 de maig de 2017/Categories: Actualitat

Rate this article:
4.226.2

Amb la finalitat d’apropar la salut al barri, l’Hospital va instal·lar una carpa a la plaça Molina en horari de 10.00h a 18.00h, en la que diferents professionals de l’hospital van donar a conèixer els efectes nocius de l’exposició excessiva a les radiacions ultraviolades. L’objectiu de la jornada va ser conscienciar als veïns i veïnes de Sarrià – Sant Gervasi de la importància de tenir uns hàbits saludables seguint tres senzilles mesures de prevenció del melanoma: l’exposició al sol de forma responsable i utilitzant sempre foto protecció; vigilar la nostra pell coneixent i revisant les nostres pigues; i consultar de forma regular al nostre dermatòleg/a.

 

 18a Jornada de Salut al Carrer

Carpa ubicada a plaça Molina el 25 de maig de 2017 per conscienciar en la prevenció del melanoma


A més d’informar a la població sobre mesures de prevenció del melanoma, el servei de dermatologia de Plató va revisar pigues i va ensenyar als veïns i veïnes a fer un ràpid autoexamen de forma regular, perquè cap piga quedi sense revisar. En total es van visitar més de 100 persones en aquesta carpa i cap d’elles va haver de ser derivada al seu CAP de referència per estudiar amb més profunditat alguna anomalia observada.

 

La Jornada va comptar amb la col·laboració de laboratoris com Roche Posay, Isdin i Heliocare, que van donar de forma gratuïta mostres de cremes solars amb l’objectiu de contribuir en la conscienciació entre la població en la prevenció del melanoma. Aquestes mostres van permetre explicar al servei de dermatologia com cal aplicar les cremes solars, amb quina freqüència, quin és el factor de protecció idoni, etc.

 

Les Jornades de Salut al Carrer van néixer l’any 2012, en el context de l’educació per a la salut, amb l’objectiu d’apropar l’hospital a peu de carrer i conscienciar-lo de la importància de tenir un estil de vida saludable, amb la finalitat d’incidir en la prevenció de malalties i la promoció d’hàbits saludables.

 

Com en anteriors Jornades de Salut al Carrer, l’Hospital Plató va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament del districte de Sarrià – Sant Gervasi per tal de dur a terme aquesta iniciativa.


18a Jornada de Salut al Carrer


  18a Jornada de Salut al Carrer


18a Jornada de Salut al Carrer

Voluntaris i voluntàries, professionals de l’Hospital Plató que van participar en la jornadaHospital Plató, Educació i Salut

Hospital Plató impulsa, des del 2002 i en el context de la Responsabilitat Social, la realització d’actuacions destinades a oferir coneixements que permetin l’adopció d’un estil de vida saludable per la població, a fi i efecte d’incidir en la prevenció de malalties.

 

En l’àmbit hospitalari, els professionals de l’Hospital fomenten diàriament l’educació sanitària dels pacients, els seus familiars i/o cuidadors amb l’objectiu de desenvolupar la seva capacitat d’auto cura, ampliar els seus coneixements i facilitar les pautes per millorar el seu estil de vida.

 

Com a hospital de referència a Barcelona, Hospital Plató és conscient de la seva responsabilitat envers els ciutadans, i és per aquesta raó que porta a terme diferents iniciatives amb les quals pretén sensibilitzar a la població i facilitar coneixements i eines que permetin als ciutadans gestionar el seu procés de salut.

 

Les Jornades de Salut al Carrer, nascudes l’any 2012, consisteixen a desplaçar, de forma voluntària i durant un dia, a un equip multidisciplinari de professionals que, instal·lats en una carpa ubicada en una de les places del Districte de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona, aborden temes d’interès sanitari amb la finalitat de promocionar la salut, prevenir la malaltia i traslladar a la població la importància de l’educació sanitària. Les Jornades es basen en: (1) captar l’atenció del ciutadà; (2) entrevistar, descriure i detectar els principals factors de risc per part de l’equip d’infermeria; i (3) informar sobre la malaltia tractada, visitar i realitzar proves diagnòstiques per part de l’equip mèdic especialista de forma gratuïta (en cas que sigui necessari i es detecti certa patologia, es deriva al ciutadà al seu CAP de referència).

Number of views (13074)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa