"Per mi cada dia és el Dia Mundial de la Infermeria". Amb aquesta afirmació començava la xerrada que va oferir el periodista i filòsof Carles Capdevila amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria. Capdevila va voler reconèixer la gran feina que fa aquest col·lectiu "moltes vegades invisibilitzat a la societat", va assegurar.
Sota el títol 'Comunicar de bon humor també cura', el periodista va explicar, en clau d'humor, vivències pròpies on la comunicació ha estat essencial. A més, va voler remarcar que en el món sanitari una bona comunicació pot canviar la percepció que té el pacient sobre allò que se li comunica.
També va insistir en el valor de l'empatia, que en el col·lectiu de la infermeria és força comú. "Són les persones que tenen cura dels pacients, i això és molt més que curar", va afirmar. A més també va dir que era més fan de les infermeres que dels metges "perquè comuniqueu millor".
La sala d'actes de l'hospital va quedar petita i es va omplir de riures durant tota la xerrada de Capdevila, que també va explicar la seva experiència com a malalt.
Per últim, va voler fer una reflexió assegurant que "la medicina necessita un canvi, s'ha d'humanitzar". I és que amb la informatització de tots els processos sanitaris creu que ha anat en detriment de la comunicació.
Per la seva banda, la Directora d'Infermeria, Gemma Gallardo, va expressar l'alt grau de compromís i treball en equip de les persones professionals (facultatives, infermeres, administratives, etc.) , sempre en línia amb la Missió, Visió i Valors, situant al pacient com el més important pels professionals de l'Hospital Plató.