Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Diari del viatge de voluntariat al Projecte Ajuda al Senegal

Diari del viatge de voluntariat al Projecte Ajuda al Senegal

Author: Laia/dimecres, 12 de juliol de 2017/Categories: Notícies

Rate this article:
4.7

El passat diumenge 18 de juny 11 professionals voluntàries de l’Hospital Plató van iniciar un nou viatge de voluntariat emmarcat en el Projecte Ajuda al Senegal. Cada una de les voluntàries va portar 20 kg de material per repartir als tres programes que abasta el Projecte Ajuda al Senegal: l’Hospital Youssou Mbargane de Rufisque, l’escola d’educació infantil i primària Keur Tata Oumy i l’escola de futbol CLACS.

Una de les finalitats d’aquest viatge va ser que professionals de Plató que formen part del seu Club de Voluntariat, coneguessin de primera mà l’àmbit d’actuació del projecte, els programes que s’hi desenvolupen i com, a través de la seva col·laboració des de Barcelona, aquesta es materialitza en una important ajuda per tres institucions de Rufisque.

A més de participar en el dia a dia de les tres institucions, les persones voluntàries van aprofitar el desplaçament per repartir més de 180 kg de material escolar, 60 kg de material esportiu i 20 kg de material sanitari.

Les persones voluntàries, la Dra. Isabel Trias (Anatomia Patològica), la Dra. Neus Fabregat (Neurologia), la Sra. Laura Abril (Atenció al Client), el Dr. Roger Costa (Dermatologia), la Sra. Juana Parra (Quiròfan), la Sra. Eva Corbera (Desenvolupament Professional i Gestió del Coneixement), el Sr. Miguel Roca (Logística i Compres), la Sra. Laia Terradellas (Comunicació), la Sra. Isabel Lorca (Infermeria), la Sra. Anna Jover (directora de Gestió Social i Corporativa) i el Dr. Jordi Pujol (Director General), van visitar l’hospital i les escoles senegaleses i a més, van participar en la inauguració de les obres de la maternitat de l’hospital de Rufisque, finançades amb els diners recollits per la venda dels calendaris 2017.

Dia 1 | Cooperació internacional

Durant el primer dia, les persones voluntàries van visitar l’escola d’educació infantil i primària Keur Tata Oumy, ubicada a la població de Rufisque. Després de la visita a l’escola i una reunió amb la direcció del centre, les voluntàries van repartir els més de 180 kg de material escolar recollit. L’acte de benvinguda dels alumnes més petits va ser molt especial i emotiu.

Dia 2 | Cooperació internacional

Les voluntàries assisteixen a la inauguració de la nova maternitat de l’Hospital Youssou Mbargane Diop. Les obres, finançades amb la venda de calendaris solidaris de Plató 2017, han permès edificar un espai de consultes externes i un altre d’hospitalització diferenciat, una important millora per l’hospital senegalès, que dóna cobertura a més de 700 parts al trimestre. Durant l’acte d’inauguració presidit per les autoritats de Senegal i la posterior visita a les instal·lacions, va néixer el primer nadó a la nova maternitat, i les voluntàries van poder conèixer al petit i a la mare.  

Dia 3 | Cooperació internacional

Les persones voluntàries van visitar el programa que desenvolupa l’escola CLACS a la població de Rufisque, que té per objectiu ajudar a nens i joves que corren el perill de ser exclosos socialment a través de l’esport. A l’escola de futbol es van entregar 60 kg de material esportiu recollit i van poder presenciar un dels entrenaments dels equips de futbol i un intens partit dels petits.

Dia 4 | Cooperació internacional

Els voluntaris es van reunir amb el director del gabinet del Ministeri de Sanitat de Senegal amb la finalitat de parlar del futur del projecte, explicar els avenços assolits fins ara i els nous reptes a plantejar. El director va agrair la tasca de Plató, que està col·laborant allà on el Ministeri de Sanitat de Senegal no pot arribar. La reunió va ser fructífera i van sortir amb algunes idees i nous reptes de futur, com l’atenció a pacients cremats, la formació de professionals sanitaris, etc.

La visita de les persones voluntàries en el marc del Projecte Ajuda al Senegal va tenir un gran impacte en la població i diversos mitjans van entrevistar al Dr. Jordi Pujol i la Sra. Anna Jover.

Number of views (12817)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa