Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Dia Internacional de la Dona 2018

Dia Internacional de la Dona 2018

Des de la Comissió d'Igualtat i Diversitat de l'Hospital Plató avui s'ha convocat una aturada a l'entrada principal amb la finalitat de donar visibilitat, sensibilitzar i reconèixer el paper de les dones en tots els àmbits de la societat.

Author: Laia/dijous, 8 de març de 2018/Categories: Actualitat

Rate this article:
No rating

Compartim amb totes i tots vosaltres el Manifest que en el Dia Internacional de la Dona s'ha llegit durant l'aturada que ha tingut lloc a les 13.30h a l'entrada principal de l'hospital:

 

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 2018

MANIFEST DE LA COMISSIÓ D’IGUALTAT I DIVERSITAT

 

La Comissió d’Igualtat i Diversitat de l’Hospital Plató vetlla per assolir la igualtat efectiva entre dones i homes i eliminar les barreres que puguin dificultar el desenvolupament de les persones.

 

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona us hem convocat avui a l’entrada de l’hospital per donar visibilitat, sensibilitzar i reconèixer el paper de les dones en tots els àmbits de la societat.

 

I és per això que des de la Comissió d’Igualtat i Diversitat posem de manifest que:

1.       La identitat de totes les persones és múltiple, som diverses. Tenim totes les edats, identitats de gènere i orientacions sexuals. Som totes les persones, les que avui estem aquí, les que no poden ser-hi i les que hi seran els anys que vénen.

 

2.       Volem contribuir a aconseguir una societat lliure de violències contra les dones i les nenes, i per això necessitem que pilars fonamentals com l’educació i la política contribueixin a eliminar estereotips que inunden la nostra societat actual.

 

3.       Nos queremos vivas. El año 2017 48 mujeres y 8 niños han sido asesinados a manos de sus parejas o exparejas. 27 niños han perdido a su madre este año.

 

4.       Les dones sou imprescindibles pel sosteniment de la vida. Aquest 2017 heu dedicat el doble de temps que els homes a feines no remunerades de cures i treball domèstic, i per això cal visibilitzar i reconèixer aquesta feina i exigir una redistribució d’aquestes tasques. Cal assolir un repartiment igualitari entre homes i dones a l’hora de conciliar la vida professional i personal. Les dones guanyaríeu 2.759€ més a l’any si la cura de la llar i la família es fes de manera igualitària.

 

5.       No podem permetre que les dones cobreu menys que els homes per desenvolupar la mateixa feina. A Catalunya la bretxa salarial se situa, l’any 2017, al 26% segons l’INE. El salari mitjà dels homes és de 27.477€ i el de les dones de 20.324€. I aquesta diferència s’accentua en les remuneracions més baixes, arribant al 42.6% la bretxa salarial.

 

6.       La maternitat és una de les principals causes del sostre de vidre que tenim les dones quan volem impulsar les nostres carreres al mercat laboral. És necessari exigir polítiques d’estat que eliminin aquestes barreres invisibles que no ens permeten avançar.

 

7.       Cosificar la mujer significa hacer uso de nosotras o de nuestra imagen para finalidades que no nos dignifiquen ni como mujeres ni como seres humanos. Las mujeres no podemos ser utilizadas como reclamo comercial, no somos mercancías ni objetos sin conexión con el argumento publicitario.

 

Des de la Comissió seguirem treballant per contribuir a assolir la igualtat.


 

Number of views (1354)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2020 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa