Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Silvana Piñeyro: “Les dones tenim aquesta capacitat innata de transformar l’adversitat en oportunitat”

Silvana Piñeyro: “Les dones tenim aquesta capacitat innata de transformar l’adversitat en oportunitat”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona presentem la quarta microcàpsula de la campanya #LaIgualtatfaSalut #+Iguals+Sans, en aquest cas protagonitzada per la Silvana Piñeyro, responsable d'infermeria del torn de nit de Plató.

Author: Laia/divendres, 9 de març de 2018/Categories: Actualitat

Rate this article:
5.0
“Ser dona, ser mare, treballar en el torn de nit des de fa més de 20 anys, com és el meu cas... És un projecte vital dur i compromès, que crec que ha estat possible i és possible gràcies al fet de ser dona. Perquè som increïbles: tenim aquesta capacitat innata de canviar l'adversitat i transformar-la en una oportunitat de fer les coses diferents i millors”. Aquesta és l’experiència de la Silvana Piñeyro, responsable del torn de nit d’Infermeria de l’Hospital Plató. La seva història il·lustra la situació en la qual es troben moltes persones que, a més de fer-se càrrec dels fills i les filles, han de compaginar-ho amb feines que els requereixen un canvi substancial quant a horaris i hàbits. 

 

Si bé la responsabilitat de la criança és d’ambdós (en el cas de les parelles formades pels dos sexes, ja que avui en dia el concepte de família té molts matisos) són les dones les que acaben assumint-ne el gruix. Per posar un exemple d’aquesta desigualtat: el temps que elles dediquen a tasques domèstiques pot arribar a ser fins 8 vegades superior al dels homes. Si aquestes feines es remuneressin, les dones guanyaríem 2.759 euros més a l’any. 

 

Avui en dia, el model de família d’anys enrere s’ha capgirat gairebé per complet, i totes aquestes desigualtats hi juguen, sense dubte, un paper important. Ser mare, en els temps actuals, ja no és el mateix que ser-ho a l’època dels nostres avis o àvies, i aquesta transformació es reflecteix en les estadístiques: el número de fills per parella és d’1,39 i la maternitat s’endarrereix cada vegada més. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, l’edat mitjana en la qual tenim el nostre primer fill és als 31 anys (les últimes dades són del 2016), i això ens situa com el país de la Unió Europea on la maternitat més es posterga. Aquesta mitjana era als 25 anys, el 1975. 

 

Per a Silvana Piñeyro, el motor del canvi de la nostra societat quant a les qüestions de gènere és i serà sustentat, especialment, per les dones: “Tot és sobre la base del sacrifici personal. He criat sola dos fills, els quals són bones persones, amb bons valors i són corresponsables. Per tot això, jo ara ja tinc temps per desenvolupar-me professionalment”, explica.

 

Visualitza la història de la Silvana: https://youtu.be/kP-uLq3oeKk


SILVANA PIÑEYRO. Responsable del torn de nit d’Infermeria de l’Hospital Plató.

Number of views (3401)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2020 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa