Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Roger Verdejo: “És qüestió que tots i totes fem un clic, en la corresponsabilitat de la criança”

Roger Verdejo: “És qüestió que tots i totes fem un clic, en la corresponsabilitat de la criança”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona presentem la cinquena microcàpsula de la campanya #LaIgualtatfaSalut #+Iguals+Sans, en aquest cas, protagonitzada per en Roger Verdejo, agent d'igualtat de Plató.

Author: Laia/dissabte, 10 de març de 2018/Categories: Actualitat

Rate this article:
No rating

El 70% de les persones professionals de l’Hospital Plató (un total de 432 persones) són dones, i aquestes predominen, sobretot, en les feines d’infermeria i medicina. Si parlem dels càrrecs de responsabilitat, el percentatge es decanta a favor dels homes (un 60% ocupen actualment llocs d’aquest tipus).

Elles són les que majoritàriament demanen reduir les hores de feina per fer-se cura dels seus fills (actualment, ho han sol·licitat 40 dones). El número d’homes que s’han acollit a aquesta mesura és 7.

Quant a les excedències, de les 14 professionals que treballen a l’hospital i que el 2017 van tenir un fill, la majoria d’elles (11, en total) van optar per agafar-se una excedència.

Aquestes dades posen de manifest que si bé cada vegada hi ha més homes que es demanen permisos a la feina per quedar-se a casa i cuidar els fills, aquesta decisió segueix prenent-la la dona, en la majoria dels casos. I aquest fet influeix, sense dubte, en tots els àmbits en els que aquesta es pot desenvolupar, i especialment en el laboral. Prova d’això és que segons l’informe Women in Business 2018 ¿Complir o liderar?, elaborat per la consultora financera Grant Thornton, el 27% de càrrecs directius a Espanya estan ocupats per dones, una xifra que si bé està per sobre de la mitjana europea, del 24%, ha experimentat un estancament, els darrers anys.

El gènere femení segueix sense guanyar terreny en l’àrea professional i (el més significatiu) el fet que decideixi no prioritzar la seva feina per fer-se càrrec de la família tampoc l’ha portat a assolir el reconeixement social i econòmic que es mereix.

Altres dades que revelen que el gènere influeix, i molt, en la vida professional d’homes i dones són les extretes de l’Enquesta de Població Activa (l’EPA) de l’Institut Nacional d’Estadística: elles són les que segueixen tenint més presència en treballs en els quals desenvolupen rols que els han estat atribuïts tradicionalment. Així, en feines domèstiques, aquestes representen el 94,18%; en l’àmbit de la neteja el percentatge és del 85,59%; i en els serveis de la salut i de la cura a les persones és d’un 79,45%.

Tot i que les dones són majoria, al món de la sanitat, aquest fet no afavoreix que els salaris i les oportunitats, aquí, siguin iguals als dels homes. Elles cobren de mitjana uns 9.000 euros a l’any menys que ells (aquest bretxa és del 27,23%). El sou mig anual d’aquestes professionals és de 23.889,48 euros mentre que el dels homes és de 32.830,89 euros. Són dades facilitades recentment per UGT.

Per a Roger Verdejo, Agent d’Igualtat de l’Hospital Plató, el camí cap a la igualtat s’anirà recorrent de forma natural: “La dona forma part de l’entorn productiu, és una peça més, i hi ha d’haver una corresponsabilitat, que tant els pares com les mares es facin càrrec de la criança dels fills. Tot i que la llei preveu permisos, excedències, reduccions de jornades, etc. jo crec que és qüestió que tots fem un clic”, assenyala.


Visualitza el relat d'en Roger: https://youtu.be/MCnbASLIFPg


ROGER VERDEJO. Agent d’Igualtat de l’Hospital Plató.

Number of views (3598)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2020 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa