Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Enric Segura: “L’ordenament jurídic ens ofereix una igualtat formal, però les estadístiques ens demostren que aquesta encara no és ni material ni efectiva”

Enric Segura: “L’ordenament jurídic ens ofereix una igualtat formal, però les estadístiques ens demostren que aquesta encara no és ni material ni efectiva”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona presentem la setena microcàpsula de la campanya #LaIgualtatfaSalut #+Iguals+Sans, en aquest cas, protagonitzada per l'Enric Segura, company de la unitat de gestió del coneixement i desenvolupament professional de Plató.

Author: Laia/dijous, 15 de març de 2018/Categories: Actualitat

Rate this article:
5.0
Per a Enric Segura, coordinador de la Unitat de Gestió del Coneixement i Desenvolupament Professional de l’Hospital Plató, encara no hem arribat a una igualtat efectiva entre homes i dones, tot i que “l’ordenament jurídic ens ofereix una igualtat formal”. Queda molt camí per recórrer, tant en l’àmbit laboral com en tots els altres on interactuem, i l’èxit dependrà, en gran part, de si som capaços d’anar tots a la una. Aquest treball en equip implica tant les administracions públiques i les seves institucions com les persones que formem part de la societat. Tots i totes, independentment de si advoquem o no per aquest canvi, tenim la responsabilitat d’aportar-hi el nostre granet de sorra, perquè, en definitiva, l’objectiu últim és que tothom tingui les mateixes possibilitats i, sobretot, els recursos per arribar allà a on es proposi. 

 

Per a l’Enric Segura, dins del món empresarial, aquesta transformació social passa per posar l’èmfasi en la selecció de professionals: “Cal definir entrevistes i comissions de treball que facin possible aquesta igualtat. Moltes vegades ens trobem que podem condicionar la candidatura per les preguntes que fem en les entrevistes de feina”. 

 

L’Hospital Plató ja ha posat en marxa una sèrie de mesures i accions per tal de promoure la conciliació entre la vida familiar i la professional, i la igualtat en el desenvolupament professional d’homes i dones. Alguns exemples d’aquestes actuacions són: l’opció de sol·licitar un mes d’excedència a l’estiu per tenir cura dels fills, coincidint amb les vacances escolars; la possibilitat de canviar dies de treball entre companys i companyes quan hi ha, per exemple, un compromís a l’escola o que puguin deixar els seus fills i filles petites en una escola bressol propera a l’hospital, beneficiant-se de descomptes en la matrícula i en altres pagaments. D’altra banda, el centre també és especialment sensible a la violència de gènere, i els professionals que hi treballen poden rebre assessorament legal i psicològic, en cas que pateixin aquest tipus de situacions. L’anonimat els és garantit en tot moment.

 

Visualitza el relat de l'Enric: https://youtu.be/DFTPAp7lNZE


ENRIC SEGURA. Coordinador de la Unitat de Gestió del Coneixement i Desenvolupament Professional de l’Hospital Plató.

Number of views (3845)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa