Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Susana Millán: “M’he arribat a plantejar deixar la feina per cuidar els fills”

Susana Millán: “M’he arribat a plantejar deixar la feina per cuidar els fills”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona presentem la vuitena microcàpsula de la campanya #LaIgualtatfaSalut #+Iguals+Sans, en aquest cas, protagonitzada per la Susana Millán, cap d'urgències de Plató.

Author: Laia/divendres, 16 de març de 2018/Categories: Actualitat

Rate this article:
4.5
La feina o la família. Aquest és el dilema que es plantegen la majoria de dones que treballen quan tenen un fill. Algunes ho tenen clar: la família. D’altres tampoc vacil·len, i es decanten per l’altra opció. També hi ha les que, sigui pel que sigui, no poden escollir-ne o una o l’altra, i han de compaginar les dues responsabilitats. És el cas de la majoria de dones, que acaben conciliant la vida familiar i la professional amb l’ajuda, això sí, d’avis i àvies, amistats de l’entorn, cangurs, escoles bressol o els recursos que els mateixos llocs de treball els ofereixen.

 

La Susana Millán, responsable d’Urgències de l’Hospital Plató, confessa que aquesta pregunta se la va plantejar i va compartir-ne les inquietuds amb la seva parella. Finalment, va prendre la decisió de compaginar la maternitat (té 3 fills) amb la feina: “Els meus fills és el que més estimo en aquest món. Algun dia marxaran, que és el que han de fer, i jo necessito que hi hagi una continuïtat en la meva carrera”, assegura. “Intento gaudir-ne d’una forma molt intensa, quan hi estic, perquè se sentin bé i no em trobin a faltar”, afegeix.

 

En el cas de les parelles heterosexuals (cal matisar, ja que el concepte de família cada vegada és més complex quant als membres que la formen), majoritàriament són elles les que decideixen prendre’s un temps a la feina o reduir la jornada per tal de cuidar els seus fills. Si parlem de l’Hospital Plató, per exemple, el 2017, de les 14 professionals que van donar a llum, 11 van optar per una excedència. Quant a les reduccions de jornada, se n’han sol·licitat 47, actualment. Només 7 d’aquestes són d’homes. Si bé és una xifra petita parla d’una presa de consciència que la responsabilitat de la família és compartida.

 

L’Hospital Plató contempla diferents mesures per facilitar a mares i pares que treballen al centre que puguin compaginar la criança amb la feina. Alguns exemples són: els professionals poden demanar un mes d’excedència a l’estiu, aprofitant les vacances escolars, per cuidar la canalla; facilitats per canviar-se dies de treball entre els companys i companyes quan els surten compromisos a l’escola, per exemple, o poden beneficiar-se de descomptes en la matrícula d’una escola bressol del barri, i tenir així els seus fills en una guarderia propera mentre estan a la feina.

 

Cristina Antoñanzas, vicesecretaria general d’UGT, el sindicat que fa uns dies denunciava que les dones cobren de mitjana uns 6.000 euros menys que els homes, es refereix a la conciliació de la vida familiar i la laboral com a una de les prioritats per reduir les desigualtats de gènere: “És clau que hi apostem, ja que segueixen sent les dones les que, majoritàriament (en un 92% del casos) es demanen excedències per cuidar els fills. En aquest sentit, hauríem d’aplicar mesures de discriminació positiva en favor d’elles, i sense por a que en surtin afavorides, als llocs de feina”. 

 

El sostre de vidre, és a dir, la barrera amb la que es topen moltes dones quan volen prosperar professionalment, guarda molta relació amb la maternitat. En aquest sentit, la consultora PwC ha elaborat un informe a partir d’una enquesta realitzada a 5.000 empleats i empresaris, i el 59% de les dones que hi han participat asseguren que els estereotips de gènere van ser un factor determinant per no ser seleccionades per ocupar un lloc de responsabilitat.

 

Visualitza el relat de la Susana: https://youtu.be/U93vZYV4fdk


SUSANA MILLÁN. Cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Plató.


Number of views (4318)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa