Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Olga Sánchez: “La dona és la que porta el lideratge de la casa”

Olga Sánchez: “La dona és la que porta el lideratge de la casa”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona presentem la desena i última microcàpsula de la campanya #LaIgualtatfaSalut #+Iguals+Sans, en aquest cas protagonitzada per l'Olga Sánchez, cap d'infermeria de l'àrea quirúrgica de Plató.

Author: Laia/divendres, 16 de març de 2018/Categories: Actualitat

Rate this article:
No rating
Segons l’última Enquesta de Condicions del Treball (les últimes dades són del 2015), segueixen sent les dones les que dediquen més temps a cuidar els fills. Són elles les que, majoritàriament, s’hi passen 4 hores o més al dia. Si parlem de les 4 hores, l’enquesta ens diu que elles se’n fan càrrec en un 33,9% dels casos. Quant a ells, aquest percentatge és del 20,6%. I si ens referim a les 5 diàries, elles n’assumeixen tres vegades més la responsabilitat que els homes (un 9,7% vers el 3,7%).

Aquesta desigualtat també és reflecteix en les tasques domèstiques. Elles les assumeixen molt més que ells. En el cas de les 2 hores al dia, la comparació és d’un 43,3% vers el 35,5%. Si seguim incrementat les hores, veiem que les diferències també s’accentuen: la comparativa és del 19,5% vers el 9,9%, en el cas de les 3 hores diàries; del 12,2% vers l’1,7%, en les 4 hores, i del 2,5% vers el 0,3%, en les 5 hores.

La mateixa estadística ens desvetlla que elles també són les que més s’hi aboquen, en la cura i l’educació dels fills i dels néts. Un 47,4% de les dones ho fan tots els dies. Aquest percentatge és del 31,5% en el cas dels homes.

Dades recollides per l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats (les més actualitzades són del 2009-2010) constaten que elles dediquen el doble d’hores al dia (una mitjana de 4) a la llar i a la família.

La Comissió Europea, a través de l’Eurobaròmetre posa de manifest que aquestes desigualtats també són una realitat, a Europa, i que existeix la percepció general que uns i altres haurien de compartir les responsabilitats.

L’Olga Sánchez, cap de l’Àrea Quirúrgica d’Infermeria de l’Hospital Plató, afirma que si bé “el lideratge de la casa el porta la dona”, ella no té problemes per conciliar la vida familiar i la laboral. “Avui en dia, gràcies a que tothom va en la mateixa direcció, i gràcies a la xarxa de persones que t’envolten i, sobretot, les mares del col·legi, hi ha un suport molt important. Amb elles comparteixo les mateixes activitats, el temps d’oci, i fem inclús partidetes de pàdel. Ho fem tant pares com mares i, la veritat, ens ajuda a portar el dia a dia”, explica.

 

Visualitza la història de l'Olga: https://www.youtube.com/watch?v=G-lUOahGuP4

OLGA SÁNCHEZ. Cap de l’Àrea Quirúrgica d’Infermeria.

Number of views (4060)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa