Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
L’Hospital Plató acull la VIII Jornada de la Migranya a Catalunya

L’Hospital Plató acull la VIII Jornada de la Migranya a Catalunya

Un centenar de persones van participar a la jornada, celebrada divendres 14 de desembre

Author: Cristina Grané/dilluns, 17 de desembre de 2018/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
4.033.0

La Jornada de la Migranya a Catalunya va tenir lloc a l’Hospital Plató en la seva vuitena edició. El passat divendres, 14 de desembre de 2018, professionals i pacients es van reunir a la Sala Tavern del centre hospitalari per aprofundir en aquest trastorn, que s’ha convertit en la sisena causa de discapacitat al món.

Un centenar de persones van acudir a la jornada, coordinada per la neuròloga de l’Hospital Plató, la Dra. Neus Fabregat, i amb la col·laboració del Grup de Neurologia de l’AIS-BE, la Societat Catalana de Neurologia i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

Un dia sencer dedicat a la migranya i dirigit a professionals, però també a pacients. I és que a la tarda, les ponències pretenien donar consells, debatre sobre el model assistencial que existeix actualment, i crear un espai de trobada entre persones expertes i les persones pacients. Hi van participar la Dra. Zoe Herreras, Patricia Ripoll, la Dra. Neus Fabregat, la Dra. Marta Sorribes, la Dra .Araceli Ríos, el Dr. Juan Gómez, la Dra. Sònia Mamami, el Dr. Santiago Fernández, i el Dr. Víctor Obach.

El dia va arrencar amb una taula centrada en la integració entre els diferents nivells assistencials, amb la col·laboració de Patricia Ripoll, aportant la visió del pacient, la infermera d’Hospital Plató, Teresa Marco, la Dra. Silvia Copetti, el Dr. Joan Massons i la Dra. Anna Aymami.

Acte seguit, es va aprofundir en el tractament actual de la migranya, amb la Dra. Khammi Ibrahim, el Dr. Antoni Rey, la Dra. Angelina Aumala, la Dra. Carme Gisbert, el Dr. Jordi Sanahuja i el Dr. Mariano Huerta. Es van centrar en el tractament agut, el tractament preventiu, el tractament amb toxina botulínica i els bloquejos anestèsics.

Per tancar la sessió del matí, la Dra. Tey Barraquer i el Dr. Josep Lluís Sánchez Ojanguren, van donar pas a la taula ‘Mirem cap al futur’. La Dra. Patricia Pozo va donar el seu punt de vista com a persona experta, el Dr. Robert Belvís va parlar dels anticossos monoclonals, i la Dra. Marta Torres es va centrar en la Neuroestimulació. D’altra banda, es va presentar el millor treball sobre cefalees del Postgrau de Cefalees de la Societat Catalana de Neurologia.

La jornada va finalitzar amb un berenar saludable, on es va tenir en compte l’efecte de l’alimentació en la migranya, i que es va convertir en un espai on pacients i professionals van poder intercanviar opinions.

 

Number of views (2078)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.

Copyright 2020 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa