Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Hospital Plató instal·la una desena de desfibril·ladors externs automàtics a les seves instal·lacions

Hospital Plató instal·la una desena de desfibril·ladors externs automàtics a les seves instal·lacions

El centre està implantant el Pla Hospitalari de Reanimació Cardiopulmonar i Suport Vital, un dels objectius del Pla Estratègic 2015-2020

Author: Cristina Grané/dilluns, 28 de gener de 2019/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
No rating

L’Hospital Plató ja és un hospital cardioprotegit. En el marc del Pla Hospitalari de Reanimació Cardiopulmonar i Suport Vital, el centre ha instal·lat onze desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a diferents ubicacions de l’hospital. L’objectiu és garantir l’assistència, de forma immediata, a qualsevol persona que pateixi una a aturada cardiorespiratòria (ACR), aplicant la desfibril·lació precoç, i mantenint les maniobres de reanimació fins que arribi l’equip de reanimació avançada.

És per això que des del segon semestre del 2018 es va iniciar un programa de formació per a tot el personal de l’Hospital, començant pel personal no assistencial, per tal de millorar la identificació de l’ACR i els coneixements sobre maniobres bàsiques de reanimació, així com l’aplicació del DEA. Aquest programa formatiu tindrà continuïtat al llarg dels pròxims dos anys, amb l’objectiu d’arribar a tots els professionals de l’hospital.

L’aturada cardiorespiratòria és una de les situacions més crítiques que es poden viure a l’hospital. La incidència d’ACR és de 4 a 20 casos per cada 1.000 malalts, aproximadament la meitat de les quals es produeixen fora de les àrees de crítics i, en el millor dels casos, només 1 de cada 6 malalts sobreviu i pot ser donat d’alta.

Number of views (1674)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa