Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Hospital Plató va atendre gairebé  3.000 pacients oncològics el 2018

Hospital Plató va atendre gairebé 3.000 pacients oncològics el 2018

1 de cada 2 homes, i 1 de cada 3 dones desenvoluparan un càncer al llarg de la vida

Author: Cristina Grané/dilluns, 4 de febrer de 2019/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
No rating

Catalunya va registrar 36.000 nous casos de càncer l’any passat, segons les últimes dades recollides pel Pla Director d’Oncologia de la conselleria de Salut de la Generalitat. Es calcula que 1 de cada 2 homes, i 1 de cada 3 dones desenvoluparan un càncer al llarg de la seva vida, unes dades que van en augment, en gran part a causa de l’envelliment de la població. És per això que té cada vegada més importància la Oncogeriatria, amb un abordatge multidisciplinari. D'aquesta forma, a través del nostre Comitè de Tumors setmanal, es valoren de forma més adequada aquells pacients que puguin ser candidats a rebre tractament oncològic. 

Tot i aquestes dades, la supervivència creix any rere any i el percentatge de persones malaltes que sobreviu als cinc anys és del 54% en homes i del 62,5% en dones. Al llarg del 2018, la Unitat d'Oncologia Mèdica del nostre hospital va atendre, entre primeres visites i controls posteriors, uns 2.000 pacients. D’altra banda, a l’Hospital de Dia Oncològic del centre es van atendre 850 persones per realitzar-se tractaments de quimioteràpia, cures relaciones amb el tractament i la malaltia i accions terapèutiques intervencionistes.

Les malalties oncològiques més tractades el 2018 a l’Hospital Plató van ser el càncer de pulmó, el càncer colo-rectal, el càncer de mama i els tumors urològics, especialment el de prostata i el de bufeta urinària. Com a accions preventives, al nostre servei de radiodiagnòstic es realitza cribratge de càncer de mama amb mamografies i ecografies mamàries i a l’hospital es realitzen també endoscòpies digestives d’aquells pacients que se’ls detecta sang oculta a la femta. A més a més, quan el nostre Servei d'Anatomia Patològica detecta tumors amb alteracions genètiques, es pot afinar millor el pronòstic, realitzant mesures de prevenció i tractaments cada vegada més precisos i personalitzats. Alhora, comptem amb la col·laboració d’altres centres, com l’Hospital Clínic de Barcelona, que permet oferir estudis a pacients i familiars.

La Unitat d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Plató, format pel Dr. Joaquim Pérez de Olaguer i la Dra. Gemma Carrera, asseguren que “altres factors de risc com el tabac, la obesitat, l’alcohol o el sedentarisme influeixen en el desenvolupament del càncer i, de fet, poden explicar al voltant d’un 30% dels diagnòstics”. L’aspecte positiu, però, és que no tots els càncers evolucionen igual i que gràcies a la investigació i els nous tractaments que van sorgint, la supervivència cada vegada és major. Un exemple és el càncer de mama, en el que un 85% de les pacients viuen més enllà dels 5 anys i la supervivència augmenta anualment un 1,4%.

 

Number of views (1802)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa