Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Tots podem ser donants de còrnia!

Tots podem ser donants de còrnia!

L'Hospital Plató ha registrat més de 133 donacions de còrnia des de l'any 2005

Author: Cristina Grané/dimecres, 27 de febrer de 2019/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
No rating

Donant ho pot ser tota persona que en vida decideixi donar els seus òrgans i teixits, perquè serveixin per millorar la vida dels altres. Tot i això, s’han de complir una sèrie de criteris específics, fixats pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Les còrnies és el teixit del qual se n’obtenen més donacions a l’Hospital Plató. De fet, som un dels 15 primers centres de Catalunya en donació de còrnia. A través del Donor Center, la Unitat dins del Banc de Sang i Teixits responsable de coordinar la donació i l’extracció de teixits a Catalunya, es vol incrementar el nombre de donacions i millorar l’eficiència del procés de donació. I per fer-ho, la conscienciació de tots és imprescindible!

De fet, sense l’acceptació de les persones familiars, la donació no és viable. Com proposar-li a la família del possible donant, és importantíssim, però alhora significa oferir-los una OPCIÓ. La donació es pot convertir en una evolució positiva del dol.

El 2018 les donacions de còrnia a Catalunya van disminuir a causa d’una modificació dels criteris. Concretament, des del 2015 fins al 2017 es podia ser donant de còrnia fins als 89 anys, però el 2018 va baixar fins als 85, provocant una davallada de les donacions, passant de 1537 el 2017 a 1084 el 2018. A Hospital Plató aquesta disminució va ser de 10 donacions menys que l’any anterior.

Aquestes xifres, però, es volen seguir millorant. És per això que, coincidint amb el Dia Nacional del Trasplantament, l’Hospital Plató vol reafirmar el seu compromís per millorar la tasca de difusió d’aquesta opció. S'ha realitzat un díptic amb informació d'interès sobre el trasplantament de còrnia, que es repartirà per les instal·lacions del centre hospitalari. Podeu consultar-lo a continuació:

 

De moment, Hospital Plató ha començat el 2019 amb un bon registre de donacions el mes de gener, amb un total de 5 donacions de còrnia, quatre més que el gener de l’any passat.

 

Number of views (1353)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa