Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Hospital Plató reclama la igualtat en el Dia Internacional de la Dona

Hospital Plató reclama la igualtat en el Dia Internacional de la Dona

Dins la campanya #DesmuntantMites, el centre ha fet lectura d'un manifest i ha dut a terme una acció per reivindicar el paper de la dona en diferents àmbits de la societat

Author: Cristina Grané/divendres, 8 de març de 2019/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
1.336.001.0

L’Hospital Plató commemora el Dia Internacional de la Dona un any més. El centre ha fet lectura d’un manifest per part de la Direcció General de l’hospital i la Comissió d’Igualtat i Diversitat, en el que s’ha assegurat que es manté fermament el compromís de la institució per la igualtat i la diversitat, desenvolupant polítiques i accions per aconseguir una igualtat real.

    


D’altra banda, les persones professionals han deixat la seva empremta al mural que s’ha instal·lat a l’entrada principal de l’hospital, amb l’objectiu de fer visible el seu compromís i eliminar, de forma simbòlica, les barreres que dificultes el desenvolupament de les persones.

    


El centre, també ha aprofitat el 8 de març per publicar un vídeo, en el marc de la campanya #DesmuntantMites, en el que han participat diferents persones professionals de l’hospital. El podeu veure a continuació:A continuació, podeu llegir el manifest que s’ha realitzat des de l’Hospital Plató en el Dia Internacional de la Dona.

Aquest any a través de la campanya "Desmuntant Mites" que hem publicat a Xarxes Socials i que ha estat possible gràcies a la vostra participació, hem trencat alguns dels mites que ens envolten pel que fa a la desigualtat de gènere.

I és per això que des de l'Hospital Plató volem seguir trencant mites i posem de manifest que seguim lluitant per:

  1. Trencar amb els estereotips de gènere, sexe i LGTBIfòbia tant en entorns socials com laborals, ja que únicament serveixen per coartar les llibertats de totes les persones que els pateixen.
  2. Perquè d'una vegada per totes es faci visible i es reconegui el treball domèstic i s'assumeixi la corresponsabilitat per part de tots els homes.
  3. Per eliminar la taca negra que ens impregna dia a dia amb la violència masclista, aquest any amb 23 casos de violència masclista detectats al nostre centre.
  4. Per acabar amb el sistema patriarcal que domina la nostra societat i en moltes ocasions les nostres vides.
  5. Per aconseguir una societat inclusiva, igualitària, integradora que permeti tenir una vida digna a tothom.
  6. Reivindicar una educació pública, laica, inclusiva i feminista que ens permeti créixer lliures des de la infància.
  7. Per poder tornar soles a casa i sense por, els carrers són de totes i a totes hores. Per poder passejar lliurement sense ser jutjades per la roba que portem.
  8. Lluitem per no seguir sent ni víctimes ni supervivents, volem ser ciutadanes de pla dret.
  9. Seguim lluitant per la despatologització de les nostres vides, emocions i circumstàncies.
  10. Per fomentar la reflexió col·lectiva, sobre quina és la societat en què volem viure i educar a les nostres filles i fills.

 

 

Number of views (1608)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa