Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Projectes d’Innovació i professionals del centre, protagonitzen la Jornada Estratègica 2019 de l’Hospital Plató

Projectes d’Innovació i professionals del centre, protagonitzen la Jornada Estratègica 2019 de l’Hospital Plató

L'hospital va celebrar la dissetena edició de la jornada estratègica el passat divendres 22 de novembre a l'Espai Plató

Author: Cristina Grané/dijous, 28 de novembre de 2019/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
5.0

L’Hospital Plató ha celebrat una nova edició de la Jornada Estratègica del centre. Concretament, aquest any s’ha arribat a la dissetena edició, celebrada el passat divendres 22 de novembre. Es tracta d’un espai on cada any es comparteixen experiències, idees i reptes comuns. Enguany, sota el nom “El futur és present”, la jornada pretenia compartir les tendències i accions que es realitzen a l’hospital i donar protagonisme a les persones professionals de l’hospital.
 

  


La jornada va donar el tret de sortida amb la benvinguda del Dr. Jordi Pujol, director general de l’hospital, i Marta Barahona, gerent del centre. Acte seguit, el director de Sistemes d’Informació, Alejandro Nieto, va presentar diferents píndoles d’innovació, incidint en temes de seguretat. Es va presentar l’app Abeona, una eina de suport per a pacients oncològics de l’Hospital Plató, i RedCap, una base de dades segura per a la recerca clínica. L’infermer Eduard González va parlar de transformació digital i la importància de tenir la Infermeria en Xarxa. Acte seguit, es va presentar l’eina de comunicació corporativa Medxat, i, per últim, es va explicar un cas real de Phishing, un perill que amenaça les bases de dades de les organitzacions sanitàries. 


     

    

 

Després d’una pausa pel cafè, la jornada va arrencar de nou amb la conferència "Intel·ligència Artificial clínica: separant fets de ficció", a càrrec del neuròleg i investigador Ignacio Hernández Medrano. Ens va parlar del Machine learning, la importància de saber dur a la pràctica les utilitats de la intel·ligència artificial, i del seu projecte Savana, que pretén extreure dades directament de les històries clíniques a través de la I.A..
 

    


Les persones professionals de l’hospital van tornar a agafar el protagonisme de la jornada amb un seguit de píndoles. La directoria d'infermeria de l'hospital, Gemma Gallardo, i el director mèdic, el Dr. Jordi Altés, van ser els encarregats de conduir aquesta segona part de la jornada. Entre d'altres, es va parlar de les TIC’s en la gestió de dades d’infermeria o la coordinació entre equips amb la reunió "Bon dia", que es fa diariament. D’altra banda, Ana Rodríguez, infermera de l’Hospital Clínic, va assistir a la jornada per presentar la figura de la Infermera de Pràctica Avançada en càncer de mama.  
 

    

  


També es va explicar la col·laboració entre les àrees d'admissions i facturació de l'hospital per guanyar eficiència; i el nou portal “El teu espai”, on el personal pot gestionar torns, vacances i la seva documentació. L’experiència del pacient amb migranya crònica també es va tractar en aquesta jornada, així com la presentació de la implantació dels Programes Zero a la UCI del centre. Finalment, es va explicar la gestió de la part variable del contracte amb el CatSalut, i es va presentar públicament el Decàleg de Bones Pràctiques per a professionals de l’hospital.
 

    

    

    

    


La jornada, com ja és habitual, va acabar amb l’entrega d’un seguit de reconeixements a les persones professionals de l’hospital.

Podeu consultar les fotografies de la jornada en el següent enllaç:

 

Si no vau poder assistir, podeu recuperar-la en el nostre canal de Youtube.

 

 

Number of views (2110)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa