Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Hospital Plató assoleix la xifra més alta en donacions de còrnia de la seva història

Hospital Plató assoleix la xifra més alta en donacions de còrnia de la seva història

El 2019 es va arribar a les 21 donacions a l'hospital, per davant del 2017, que se'n van aconseguir 18

Author: Cristina Grané/dimecres, 26 de febrer de 2020/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
No rating

L’Hospital Plató, dins el conveni de col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, va realitzar 21 donacions de còrnies durant el 2019. Una xifra que s’ha aconseguit amb la tasca de les persones professionals, que any rere any, s’esforcen perquè augmenti. Del total de donacions a Plató, però, el 9,52% van resultar descartades per no viabilitat.

El centre ha arribat a tenir uns bons resultats en donació d’aquest teixit, malgrat la baixa potencialitat de la seva població de referència, ja que per ser donant de còrnia no es poden superar els 85 anys, i l’edat mitjana dels èxitus a l’hospital és de gairebé 87. D’altra banda, la no autorització de la família, és un dels factors que frena la donació a l’Hospital Plató. Un fet que cal destacar és que més del 90%  de les donacions han estat finalment viables oferint una alternativa terapèutica a les persones que així ho necessitaven. 

L’equip de professionals responsables de les donacions, format per membres de l’equip de la direcció d’infermeria, s’han format al llarg del 2019 per aconseguir un major èxit en el procés. Un procés de donació que es duu a terme en moments molt complicats per a les famílies. Malgrat tot, no s’han obtingut donacions de multiteixits, tot i els esforços de l’equip coordinador. És per això, que per aquest 2020 un dels reptes marcats és persistir per aconseguir-ne. També es pretén mantenir el resultat actual en donacions de còrnies i reforçar la coordinació amb el Banc de Sang i Teixits. De moment, el gener del 2020 s’han registrat 2 donacions de còrnia a l’Hospital Plató.

A continuació podeu veure l’activitat en la donació de teixits durant el 2019 a tot Catalunya. L’Hospital Plató se situa en la dissetena posició, just per sota de l’Hospital Josep Trueta de Girona i per sobre de l’Hospital Sant Joan de Reus.

Més informació sobre les donacions d’òrgans a Catalunya durant el 2019, en aquest enllaç

 

Number of views (571)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa