Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
Celebració del Dia Internacional de la Dona

Celebració del Dia Internacional de la Dona

La Comissió d'Igualtat i Diversitat de l’Hospital Plató va llegir un manifest per donar visibilitat, sensibilitzar i reconèixer el paper de les dones en tots els àmbits de la societat.

Author: Arantza Gross/dimecres, 11 de març de 2020/Categories: Notícies

Rate this article:
No rating

Amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, la Comissió d'Igualtat i Diversitat de l’Hospital Plató va llegir un manifest per donar visibilitat, sensibilitzar i reconèixer el paper de les dones en tots els àmbits de la societat. I mostrar el nostre compromís per la diversitat i la igualtat efectiva entre dones i homes. Seguint les indicacions del Departament de Salut, el manifest es va llegir a porta tancada.

Aquest any, amb la campanya “Hospital Plató per la Igualtat” hem volgut posar de manifest el compromís de les persones professionals del centre per aconseguir que la igualtat sigui real, i visualitzar les accions que cadascuna de nosaltres duem a terme en el nostre dia a dia, tant a dins com fora de l’hospital. (Podeu visitar la campanya al passadís de l’entrada principal de l’hospital).

          

Podeu visualitzar el manifest clicant la imatge

Un cop llegit el manifest es van penjar llaços de color lila per la barana de l'entrada principal de l'hospital. També s’han repartit polseres a tot el personal de l’hospital amb el lema de la campanya “Hospital Plató per la igualtat”.

   

La Comissió d’Igualtat i Diversitat de l’Hospital Plató vetlla pel compliment dels objectius marcats pel Pla d’Igualtat i Diversitat del centre. Alhora, identifica l’evolució de les polítiques de l’hospital i prioritza, planifica i posa en pràctica aquelles accions que poden millorar la consecució dels objectius marcats.

--> A continuació, podeu llegir el manifest que s’ha llegit des de l’Hospital Plató en el Dia Internacional de la Dona.

Un 8 de març més, ens trobem a les portes de l’hospital per donar visibilitat, sensibilitzar i reconèixer el paper de les dones en tots els àmbits de la societat.

Des de l’Hospital Plató mantenim el nostre compromís per la diversitat i la igualtat efectiva entre dones i homes, desenvolupant polítiques i accions, així com per l’eliminació de barreres que poden dificultar el desenvolupament de les persones.

Aquest any, amb la campanya “Hospital Plató per la Igualtat” hem volgut posar de manifest el compromís de les persones professionals del centre per aconseguir que la igualtat sigui real, i visualitzar les accions que cadascuna de nosaltres duem a terme en el nostre dia a dia, tant a dins com fora de l’hospital.

Des de la Comissió d’Igualtat i Diversitat de l’Hospital Plató, posem de manifest que:

  1. Ens volem vives. El 2019, 55 dones van morir assassinades en mans de les seves parelles i ex parelles. Es tracta de la xifra més alta en cinc anys. A elles s’hi ha de sumar 3 infants morts, i 46 menors que han perdut la mare, víctimes de la violència masclista.
  2. La nostra identitat és diversa. Som dones amb diversitat funcional, sensorial i intel·lectual, migrades i racialitzades. Tenim totes les edats i ens sabem lesbianes, trans, bisexuals, intersexuals, queer, hetero i asexuals. Som persones i mereixem una vida digna, dins una societat inclusiva, igualitària i integradora.
  3. Volem que es reconegui i es dignifiqui el treball domèstic i de cura. Cal exigir una redistribució d’aquestes tasques entre homes i dones per poder conciliar vida professional i personal.
  4. Reclamem l’eliminació de la bretxa salarial. El sostre de vidre continua sent un obstacle evident per les dones que només ocupen el 35,4% dels alts càrrecs de direcció i gerència.
  5. Aquestes desigualtats converteixen la pobresa en una situació feminitzada, que afecta 1 de cada 4 dones a Catalunya. 
  6. Aquesta invisibilització de les dones en diferents àmbits, dificulta i alenteix el canvi cap a una societat més IGUALITÀRIA, amb la figura de la dona com a referent.
  7. Sabem que juntes som més fortes. I volem passejar lliures i sense por. L’any 2019 s’han registrat (denunciat) a España 15,338 delictes contra la llibertat sexual, dels que 1,878 han sigut violacions. Això vol dir que cada dia més de 5 dones denuncien la seva violació. Només sí és sí.
  8. Necessitem que els pilars fonamentals de la societat, com l’educació i la política, contribueixin a eliminar els estereotips de gènere. Només així podrem desmuntar les estructures que sostenen les discriminacions diàries vers les dones.
  9. Desitgem fer efectius tots els drets i totes les llibertats per a totes. HO VOLEM TOT! Les dones som ciutadanes de ple dret, avui i cada dia. Des de la comissió i l’hospital, seguirem treballant per contribuir a assolir la IGUALTAT.

Number of views (495)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa