Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Comunicació > Notícies
  Notícies
El Govern aprova la transmissió de l’activitat sanitària  de l’Hospital Plató a l’Hospital Clínic

El Govern aprova la transmissió de l’activitat sanitària de l’Hospital Plató a l’Hospital Clínic

Author: Cristina Grané/dimarts, 12 de gener de 2021/Categories: Actualitat, Notícies

Rate this article:
No rating
  • L’activitat assistencial de l’Hospital Plató passa a ser gestionada per l’Hospital Clínic a les mateixes instal·lacions
  • Els més de 500 professionals de l’Hospital Plató s’integren a la plantilla del Clínic.
  • Aquest és el pas natural a una col·laboració que cada cop ha estat més estreta i que continuarà garantint l’assistència a tots els pacients i millorant la coordinació dels dispositius assistencials de la nostra zona d’influència.

Barcelona, 12 de gener 2021.- El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la transmissió de la branca d’activitat sanitària de l’Hospital Plató Fundació Privada (HP) a l’Hospital Clínic de Barcelona, com a resultant de l’acord d’escissió parcial entre les dues entitats. Aquest acord de Govern ratifica el procés d’integració d’ambdues institucions, que ha comptat des del seu inici amb l’impuls del Servei Català de la Salut. Significa, a la pràctica, que l’activitat assistencial de l’Hospital Plató passa a ser gestionada per l’Hospital Clínic a les mateixes instal·lacions i que els 500 professionals d’aquest hospital s’integren a la plantilla del Clínic.

L’Hospital Clínic i l’Hospital Plató col·laboren junts des del 2006 en el marc de l’Àrea Integral de Salut de Barcelona Esquerra (AISBE) que té per objectiu cobrir, de manera coordinada entre els diferents proveïdors assistencials i els seus professionals, l’atenció de la població de 525 mil habitants dels districtes de l’Esquerra de l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts de la ciutat de Barcelona.

L’any 2011 l’Hospital Plató i l’Hospital Clínic van signar una aliança amb l’objectiu d’anar més enllà de les iniciatives que ja s’estableixen a l’AISBE i potenciar projectes conjunts des del punt de vista assistencial i docent,  compartint professionals.

El 2017 amb un nou conveni marc d’Aliança Reforçada, es plantegen noves línies de col·laboració amb l’objectiu d’arribar a la integració organitzativa i funcional màxima possible, amb el suport del CatSalut. Els objectius són adequar-se a les necessitats de la població, augmentar la sostenibilitat del sistema i optimitzar recursos, afavorir la captació de talent i el desenvolupament professional, i incrementar la massa crítica essencial per les activitats de recerca i processos innovadors.

Els darrers tres anys s’han dut a terme diferents programes conjunts en àmbits com l’atenció geriàtrica i la medicina interna, l’oftalmologia, la urologia, l’atenció a les cefalees i l’atenció farmacèutica amb resultats molt satisfactoris.

Els òrgans de govern de les dues institucions han destacat que, “l’esforç i el compromís de totes les persones implicades en aquest procés ens ha de permetre donar encara un millor servei als habitants de la nostra àrea de referència. La integració jurídica és el pas natural a una col·laboració que cada cop ha estat més estreta des de l’any 2006, que ha de continuar garantint l’assistència a tots els seus pacients i que millorarà la coordinació dels dispositius assistencials”.

Number of views (465)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa