Català / Castellano    
  
El nostre hospital > Trajectòria

Trajectòria

Des de 1925, al servei dels nostres professionals i dels pacients

El 2 d’abril de 1925 es va constituir Platón S.A. de la mà de cinc prestigiosos metges, els doctors Codina i Altés, Gallart i Monés, Puig-Sureda i Sais, Reventós iBordoy, i Roviralta i Astoul, que es van associar per fundar la primera clínica basada en el concepte de treball en equip.

L’Hospital Plató, ubicat en una torre particular de la família Huelin-Rocamora construïda al 1904, va iniciar les activitats assistencials el dia 2 d’agost de 1926, sota el nom Clínica Médico Quirúrgica Sant Gervasi – Barcelona, amb un total de 10 llits.

El dia 1 de maig de 1931 es va publicar el primer número de la revista “Actes”, vigent fins al 2006, que recollia les actes de les reunions del cos facultatiu del llavors Institut Policlínic, per a informació dels seus metges i altres companys interessats.

Durant la dècada dels quaranta, el Doctor Emili Roviralta, responsable de la cirurgia infantil i l’ortopèdia va crear “Camitas Blancas”, per a l’atenció benèfica de menors. 

Al 1985 es va signar el primer concert amb l’administració pública sanitària, iniciant així un procés de col·laboració marcat per la independència i la confiança. Amb l’objectiu d’aproximar-se als criteris establerts per la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP), l’any 1983 Platón S.A. es va convertir en una societat sense ànim de lucre, inscrivint-se al 1993 com a Clínica Plató Fundació Privada, fundació benèfica de tipus assistencial i docent. Al 2008 es va dur a terme un canvi de logotip i nom, passant a ser Hospital Plató.Descarrega’t aquí el llibre dels 75 anys: Història de la Clínica Plató


La llarga i exitosa trajectòria d’Hospital Plató és fruit de la visió dels seus fundadors però sobretot, és gràcies a la professionalitat, el compromís i la dedicació de l’equip humà que en forma part, que Plató pot anar afegint anys i experiències a la seva història.

 

Copyright 2021 Hospital Plató. Desenvolupat per onmedic.com
  |  Privadesa